Artikkelit suodatettu päivämäärän mukaan helmikuu 2015

Vastaanotamme nyt vanhoja käytettyjä matkapuhelimia. Puhelimet kierrätetään edelleen ja omistaja saa korvauksen (jonka määrä riippuu puhelimen kunnosta ja mallista). Yhteistyökumppanina meillä on Punto Renove ja Eurekamovil (matkapuhelinten kierrätysalalla pitkään toimineita yrityksiä Espanjassa).

Saul Nije Movitelestä kertoo, että tarve palvelulle tuli asiakkailta.

Mobiileja ostetaan melko usein joten vanhat matkapuhelimet voivat jäädä ilman käyttöä. Toisaalta ei haluta heittää näitä vanhoja puhelimia roskikseen, joten ne yleensä unohdetaan laatikoihin tai kaappeihin. Siksi kierrätysmahdollisuutta tarvitaan. Pystymme nyt tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisuuden saada maksu käytetystä matkapuhelimesta.

Käytetään uudelleen tai varaosina

Käytettyjen matkapuhelimien myynti tai kierrätys on kasvanut Espanjassa vuosittain. Tähän asti yli 580 000 puheliminta on kierrätetty Espanjassa (Eurekamovilin kautta) ja yhteensä (kompensoitu) arvo näistä puhelimista on jo yli miljoona euroa. Kaikki kerätyt rahat käytetään pääasiassa hyväntekeväisyyteen.

Eurekamovilin kautta n. 75% palautettua matkapuhelinta välitetään edelleen Kiinaan, Intiaan, Keniaan, Sri Lankaan ja Etelä-Afrikkaan, uudelleen käytettäviksi. Käytetyt matkapuhelimet ovat tärkeitä näissä maissa, koska näissä maissa on vähän puhelinlinjoja. 25% palautetuista puhelimista puretaan osiin ja osat käytetään uudelleen.

Esimerkiksi matkapuhelinten kuparijohdot ja kaapelit sulatetaan ja muoviosat käytetään raaka-aineena uusiin tuotteisiin. Lisäksi matkapuhelinten sisältämiä metalleja ja mineraaleja käytetään uudelleen.

Lisätietoa: http://www.puntorenove.es/